tiistai 24. joulukuuta 2013

Jouluaatto





Heippa ja Hyvää Joulua kaikille! Tänään on ollut harmaasta ja epäjouluisesta säästä huolimatta tähän mennessä paras jouluaatto omasta mielestäni. Fiilikseni on ollut niin iloinen ja jouluinen, sekä koko päivä on ollut täynnä ihania juttuja. Toivottavasti ilta jatkuu samoissa merkeissä :)

Minun piti kirjoittaa vielä ennen joulua muita kuulumisia, mutta mulla ei pariin päivään ollutkaan nettiä käytössä, joten varmaan annatte sen anteeksi. Tänään aamulla heräsin kahdeksan aikaan ihanan kutkuttava tunne mahanpohjassani. Kömmin sängystäni olohuoneeseen koristelemaan kuusta pikkusiskon kanssa, joulumusiikin soidessa taustalla. Rakastan jouluaattoaamuja! Kaikilla on hyvä mieli ja kuusen koristelun jälkeen kokoonnutaan yhdessä keittiöön syömään riisipuuroa. Tänä vuonna tilanne oli vähän hassu, sillä olin sopinut meneväni tallille puoli kymmeneksi, ja 15 yli yhdeksän puuro ei ollut edes valmista. Noh, ilmoitin sitten tallikavereille olevani vähän myöhässä ja lopulta selvisinkin tallille vähän ennen kymmentä. Oli tosi outoa ajaa skootterilla jouluaattona tallille, kun ulkona oli pari plussa-astetta eikä lumesta tietoakaan! Mutta toisaalta hyvä, että pääsi itse ajamaan tallille eikä tarvinnut muutenkin kiireisiä vanhempia työllistää enempää.

Tallilla kaikki olivat jo melkein valmiita, joten hain Helmin ripeästi tarhasta ja harjasin sen pikapikaa. Lopulta kerkesimmekin hyvin mukaan, vaikka jouduin jättämään paksut toppahousuni jalkaan ratsastuksen ajaksi ja niissä tulikin ihan järkyttävän kuuma. Skootterilla ajamisen aikana on pakko pitää paksuja housuja näin viileällä, mutta muuten olisin hyvin pärjännyt pelkillä ratsastushousuilla. Se ei kuitenkaan menoa haitannut ja pian viiden ratsukon joukkio lähti tallipihasta joulumaastoon!

Kaikki hepat olivat tosi pirteitä, Helmiäkin sai tosissaan pidätellä ja olla tosi tarkkana kokoajan, ettei kilpavietti saanut kokonaan valtaa. Alkuhäsläyksen jälkeen ponit kuitenkin vähän rauhoittuivat ja käyntikin onnistui ihan pitkin ohjin. Päätimme levittää joulumieltä ja toivotimme jokaiselle vastaantulijalle hyvää joulua, oli ihana huomata kuinka hymy levisi ihmisten kasvoille ja he toivottivat hyvät joulut myös meille. Ratsastimme hetken myös kävelytiellä autotien vieressä ja vilkutimme autoilijoille. Meillä oli ihan superhauskaa, nauroimme keskenämme ja hevosetkin tuntuivat iloisilta! :)

Takaisin päin tulimme taas hiekkatietä ja päätimme sopivassa kohdassa ottaa vähän laukkaa. Menimme Helmin kanssa kärjessä ja aluksi laukka sujuikin ihan rauhallisesti. Yhdessä kohdassa Helmi päättikin sitten ottaa ohjat omiin käsiinsä, ja oikein tunsin kuinka laukka muuttui nelitahtiseksi ja H lähti lapasesta. Yritin sitä pysäyttää ja kääntää, jouduin käyttämään jopa aika kovia apuja, ja onneksi Helmi sitten pysähtyi mäen päälle. Nanna oli lähtenyt sen perään kisaamaan, mutta muut hevoset tulivat rauhallisemmin vasta vähän matkan päästä. Onneksi selvittiin säikähdyksellä ja koska ketään ei sattunut, melkein heti vaan nauroimme tapahtumalle :D Loppumatka sujuikin sitten rauhallisesti käynnissä, ja tallilla vaihdoimme joululahjoja ym. kunnes puolen päivän aikoihin lähdin ajamaan kotiin.

Näytän kerrospukeutumisen vuoksi ihan kamalan paksulta XD



Nyt istun tädilläni maha täynnä jouluruokaa ja kirjoitan tänne aikani kuluksi joulupukkia odotellessa. Tulimme koko perhe tänä vuonna tädilleni. Olemme viettäneet joka joulun yhdessä (tätini, hänen miehensä, serkkuni ja meidän perhe + koirat), aina vuorotellen meillä tai täällä. Mulla on ollut tosi mukavaa, nyt vaan jännityksellä odotellaan sitä joulupukkia ;) Saa nähdä olenko ollut tarpeeksi kiltti ansaitakseni lahjoja!

Toivon teillekkin oikein rauhallista ja ihanaa joulua!


4 kommenttia: