sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Peltoilua

Tänään oli edellisenä iltana pitkään valvomisen takia vaikeuksia päästä aamulla ylös sängystä. Sain kuitenkin itseni pakotettua nousemaan (tai Valtteri pakotti) 11 aikaan ja kerkesimme tallille sopivasti puoli kaksitoista. Ilma oli omasta mielestäni vähän tylsä, sillä satoi lunta ja oli tuulista, vaikka muut nauttivatkin nollakelistä. Helmille oli taas kertynyt mielettömästi virtaa ja se ei meinannut hoidettaessakaan seisoa aloillaan, vaan kokoajan oli pakko hyöriä ja pyöriä. Valtteri apunani saimme kuitenkin ponin harjattua ja varusteet päälle aikataulussa.

12 aikaan olimme kentällä, mutta pian päätin lähteä maastoon. Helmille muodostui suojalumesta kuitenkin taas tilsat ja tie oli lumen alta jäässä, joten pystyssä pysyminen oli tosi hankalaa. Ärsyttäviä nää tämmöset kelit. Valtteri ehdotti, että ratsastaisin pellolla, eikä idea kuulostanutkaan yhtään hullummalta. Pellolla H pysyi hyvin pystyssä, vaikka paikoittain pohja olikin vähän huono. Ravailimme edes takaisin pellon reunaa ja Helmi tuntui ihan aikapommilta. Jossain vaiheessa sitten poni ryösti laukkaan ja takapää kyllä nousi muutamaan otteeseen. Meillä oli kuitenkin molemmilla hauskaa ja pienestä ilkikurisesta sävystä huolimatta Helmistä huomasi, että se oli vain innoissaan ja halusi purkaa energiaa :D Otettiin kuitenkin taas hallittu ravi enkä antanut sen enää rynniä oman päänsä mukaan, vaan laukattiin vain mun luvalla. Sää ei ollut kuvauksenkaan kannalta kovin hyvä, joten Helmin pukitteluista ei ole nyt kuvamateriaalia. Toivottavasti seuraavalla kerralla kun saan kuvaajan, on vähän parempi ilma!

Meno oli lähinnä tämän näköistä kun Helmi olisi halunnut vaan rallitella x)


Emme pellollakaan olleet kovin kauaa, vaan päätimme kuitenkin lähteä vielä kävelemään maastoon. Kuljimme tiellä siinä kohdassa, missä hiekkaa oli mahdollisimman paljon, ja loppupeleissä selvisimme ihan hyvin pystyssä. Juttelimme Valtterin kanssa ja köpöttelimme rauhassa vähän matkaa. Olimme tallilla sopivasti juuri yhdeltä, teimme porkkanavenytykset Helmin kanssa ja harjasin sen vielä läpi, ennenkuin se pääsi odottelemaan päiväheiniä tarhaan.

Nyt aika lyhyt postaus tästä päivästä. Tiistaina en pääse tallille, sillä olen risteilyllä maanantaista tiistaihin, mutta äiti lupasi käydä illalla liikuttamassa Helmin ettei tule rästiä. Keskiviikkona sitten taas olen normisti tallilla, toivotaan vihdoin hyvää ilmaa niin päästään tekemään jotain järkevääkin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti