perjantai 3. tammikuuta 2014

New year, new me

2014
Kuva: WeHeartIt

... Vai miten se menikään? Vuosi on tosiaan vaihtunut ja välipäiviin sekä vuoden vaihteeseen mulla on mahtunut niin paljon tekemistä, etten ole ehtinyt koneen äärelle rauhassa istahtamaan. Tänään mulla on kuitenkin vihdoin sellainen päivä, jolle ei mitään suunniteltua tekemistä ole. Ajattelin siis käyttää päivän hyödyksi lähinnä rentoutumalla - sehän loman tarkoitus on!

Monet tekevät uudelle vuodelle paljon lupauksia, esim. aloittavat herkkulakon, pitävät huoneensa siistimpinä tai päättävät muuttaa elämäntapojaan paremmiksi. Tämä on sinäänsä hassua, sillä muutoksen voisi tehdä missä tahansa vaiheessa vuotta! Ehkä vuoden vaihtuminen kuitenkin kannustaa ihmisiä, antaa niin sanotun "uuden alun".

Itselläni ei ole sen kummempia lupauksia uudelle vuodelle 2014. Olen kuitenkin saanut hurjasti motia alkaa huoltamaan kehoani paremmin ja ajattelin tehdä siitä erikseen postauksen, josta muutkin voivat saada motivaatiota. Miltäs kuulostaa?Myös karkkien ym. herkkujen syömistä pitäisi kyllä vähentää huomattavasti... Heh. Aluksi ajattelin aloittavani parin ystäväni tapaan herkkulakon, mutta päätin kuitenkin sallia itselleni yhden ns. Cheat dayn viikossa, jolloin herkkuja saa syödä kohtuudella. Näistä lisää kuitenkin motipostauksessa!

Sitten vähän loman kuulumisia. Jouluaaton jälkeen joulupäivä ja tapaninpäivä kuluivat aika mukavasti tallilla ja sukulaisten luona syömässä. 27. päivä lähdimme Valtterin kanssa koko päiväksi Helsinkiin, tarkoituksena käydä leffassa ja kierrellä alennusmyyntejä. Mitään kivaa leffaa ei kuitenkaan pyörinyt Tennispalatsissa, joten päivä kului shoppaillessa (Valtteri parka joutui juosta perässäni ale-ryysiksessä). Kävimme myös Starbucksissa, otin ihanan peppermint mocchan ja voin lämpimästi suositella sitä kaikille! Ilma oli aika kylmä ulkona ja sisällä kahvilassa ei ollut tilaa, joten ulkona kävellessä moccha lämmitti käsiä ihanasti :)
Foorumissa ja kampissa pyöriessämme löysin Gina Tricotista sen ihanan viininpunaisen pipon sekä harmaan korvanlämmittimen, joista puhuin joululahjatoive-postauksessa. Mukaan kaupoilta tarttui myös pari paitaa, alusvaatteita ja hiusväri. Bik bokissa ihastuin yhteen peplum paitaan, mutta en ostanut sitä heti. Tulin myöhemmin hakemaan paitaa, mutta sitä ei ollutkaan enään yhtään mun kokoista :( H&M:ltä ja Cubukselta olin kuitenkin löytänyt kivat paidat, joten niin suuri menetys tuo ei ollut. Samana iltana mentiin vielä Valtterin luokse, jossa olinkin sitten sunnuntaihin asti. Viikonloppuna värjättiin mun hiukset Cyber Shopista ostamallani hiusvärillä liilaksi. Kyllä, luit oikein! Eikä ollut edes mikään hetken mielijohde, vaan pitkään olen liiloja hiuksia halunnut :)

Anteeksi puhelimella otettujen kuvien huono laatu.


Tässä se BikBokin rakkaus joka ei päässytkään kotiin :(


Maanantaina 30.12 näin pitkästä aikaa hyvää ystävääni Hannaa! Aamupäivällä pidin pari ratsastustuntia tallilla ja sen jälkeen lähdimme Hannan kanssa ulos. Menimme ensin vähän kuvailemaan, mutta valoisaa ei riittänyt kauaa ja nälkä yllätti, joten kovin paljon kuvia ei tullut räpsittyä. Suuntasimme Cittarin Aschan kahvilaan, jossa söin ihanan täytetyn croissantin ja join sen kanssa vakioni café mocchan. Vaihdoimme kuulumisia, lähinnä hevospiireistä, ja nauroimme mahat kipeäksi. Illemmalla menimme vielä katsomaan Kallea (Hannan ja hänen siskonsa Astan vuonohevos-tinker risteytystammaa) ja pääsin ekaa kertaa tutustumaan heidän uuteen tallipaikkaansa. Kalle oli tosiaan ennen samalla tallilla kuin Helmi, mutta ovat jo pidemmän aikaa sitten vaihtaneet tallia. Oli kyllä tosi kiva paikka! Pääsin myös Kallen selkään, mutta ei kyllä yhtään oltu samalla aaltopituudella :D Mulla oli myös tosi huonot varusteet, mutta sitä nyt ei voi kokonaan syyksi laittaa. Tekisi kyllä hyvää välillä ratsastaa eri hevosia ;)

Tässä hiukset olivat ekan värjäyksen jälkeen haalistuneet inhottavan ruskeiksi.
Päätettiin  kuitenkin Valtterin kanssa värjätä uutena vuotena uudelleen.
Ihana Kalle ♥
Seuraavana päivänä Hanna lupautuikin tulemaan vuorostaan mun seuraksi tallille, ja kuvaamaan kun ratsastin Helmillä. Skobailimme 11 aikaan tallille ja aloin pian laittaa ponia kuntoon. Hanna kuivaili Helmiä, joka olikin yllättävän uteliaalla tuulella ja poseerasi kameralle korvat hörössä. Ratsastus sen sijaan ei sujunut ihan niin hyvin, niinkuin ei yleensäkkään kun joku on kuvaamassa/katsomassa (ihmeteltiin Hannan kanssa tätäkin seikkaa, mistäköhän johtuu että ikinä ei suju kun kuvaaja olisi ikuistamassa ratsastuksen?). Päädyttiin kuitenkin siihen ratkaisuun, että alitajuntaisesti paineet kasvaa ja alkaa stressata sitä kuvaajaa, tai vaihtoehtoisesti koko ratsastus menee rupatteluksi ja keskittyminen ei ole sataprosenttista. Onko kellään muulla samaa ongelmaa?

Menimme Helmin kanssa tavallisen tuuppauksen lisäksi puomeja ravissa ja laukassa, jotka Hanna ystävällisesti väsäsi meille. H tuntui koko tunnin ajan olevan vähän laiska takaosastaan, joten puomien avulla saatiin takapäätä paremmin mukaan ja askelta lennokkaammaksi. Laukkaa treenattiin aika paljon, joka sujuikin poikkeuksellisesti paljon paremmin kuin ravi. Teimme paljon laukannostoja, sekä laukkasimme niin ympyrällä kuin suorallakin. Kokeilimme myös laukanvaihtoja ns. kahdeksikolla, ja Helmi vaihtoi pari kertaa laukan ihan puhtaasti! Muuten tuli aika paljon sellaisia vaihtoja, että vain etujalkojen laukka vaihtui ja poni meni ristilaukkaa. Kuitenkin tosi hyvin ekoiksi laukanvaihdoiksi :) Kuvia mulla ei ole kuin pari, sillä niistä tuli jostain syystä aika tärähtäneitä. Ärsyttävää kun on melkeen päivälläkin hämärää :(


Utelias otus



Tää on jotenkin niin hassun näköinen kuva kun Helmillä on kaikki jalat ilmassa! :D
Mulla oli samana päivänä myös testissä mun uuden uutukainen HV Polon "huppari" (en tiedä muuta termiä tuolle, vaikka siinä ei huppua olekaan), jonka sain Valtterin ihanalta ja aivan liian kiltiltä äidiltä joululahjaksi. Ihan liikaahan tuo lahja oli, mutta en voi kyllä väittää ettenkö tykkäisi siitä hirmuisesti ja tulee kyllä kovaan käyttöön! :)





Uusi vuosi mulla menikin sitten ihan Valtterin kanssa, katsottiin leffaa, syötiin ja ammuttiin raketteja, seuranamme myös Valtterin paras kaveri Juuso. Hauskaa kyllä riitti, naurettiin ihan hulluna! (tai minä nauroin itekseni) Jo seuraavana, vuoden 2014 ensimmäisenä päivänä, lähdin kotiin. Sara tuli meille samana päivänä, ja toinen päivä lähdettiin taas - yllätys yllätys - Helsinkiin. Nyt on tullut loman aikana siellä aika tiuhaan tahtiin ravattua x) Tein kyllä tosi hyviä löytöjä ja tällä kertaa mukaani pääsi myös tuo viime käynnillä Bik bokissa ihailemani peplum, jonka löysin kuin löysinkin sopivan kokoisena! Mukaan tarttui myös toinen paita, Monkista, sekä perus mustat farkut kympillä Gina Tricotista. Löysin myös Valtterille pipon, söpön korvanlämmittimen parilla eurolla ja kauniin kultaisen kaulakorun. Kaikista ostoksista mulla ei ole kuvia, mutta oli kyllä ihana päivä :)



Mulla on ollut nyt tosi paljon lifestyle-painotteisia postauksia blogissa, enkä ole ihan varma onko se hyvä vai huono asia, sillä hevosblogista tosiaan on kyse. Kertokaa siis teidän mielipiteitänne, lifestyle postaukset: hyvä vai huono juttu?

2 kommenttia: