sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Viikon ratsastuksia

En olekkaan viikolla kerennyt koulukiireiden lomassa koneen ääreen istahtamaan, joten kerron nyt viikon kuulumiset. Pitkästä aikaa postausta ihan kunnolla ratsastuksista, tiistain kouluvalmennuksesta ja keskiviikon ja torstain omatoimisista. Ihan normimeiningillä siis mennään :) Kuvia en ole tallilta yhtään saanut pimeiden iltojen takia, se on kaikista masentavinta tässä vuodenajassa. Mulla on kuitenkin pari kuvaa Felixistä yhdeltä päivältä, joten ihan tylsää kuvatonta postausta ei kuitenkaan ole luvassa.

Tähän alkuun vähän myös erikoispostaustoiveista, mitä olitte mulle laittanut. Iso kiitos kommenteista ja ehdotuksista! Ajattelin ensimmäiseksi toteuttaa My Dayn kuvina, sillä video ja editointi mahdollisuudet mulla on tällä hetkellä aika huonot. Videoita ei siis ainakaan vielä vähään aikaan ole luvassa. Kuitenkin myös kysymyspostaus olisi mielestäni kiva teille tehdä, itsekkin saisin tietää mikä teitä oikeasti kiinnostaa. Mutta My Dayta luvassa heti kun aika sallii :)


Itsenäisyyspäivänä lunta oli satanut tänne Nurmijärvelle ihan mukava määrä, ja sitä oli jäljellä tiistainakin. Pakkasta ei ollut paljoa, mutta suojasää ei ollut paras mahdollinen ratsastuksen kannalta. Jouduimme kävelemään suurimman osan valmennuksesta ja ottaa vain muutamia ravipätkiä ja laukannostoja suoralla, sillä Helmin kavioihin muodostui kokoajan ihan järkyttävät tilsat. Valkusta ei siis ole sen enempää kerrottavaa :( Tiistaina tunnin jälkeen leikkasin kuitenkin (vihdoin) Helmin ylikasvaneen pystärin. Nyt on siis harja kuosissa!

Keskiviikkona yhtäkkiä lumet olivatkin sulaneet ja kaikkialla oli tosi liukasta. Koko tallipiha ja tiekin olivat ihan peilijäässä. Helmillä ei hokkien ansiosta ollut vaikeuksia pysyä pystyssä, mutta minä sen sijaan sain tasapainotella oikein urakalla pysyäkseni edes jotenkin pystyssä. Kenttäkin oli liukas, joten hokeista huolimatta päätin tehdä vaan maastakäsin Helmin kanssa juttuja. Olimme yhteensä kentällä noin 20 minuuttia, harjoittelimme perus seuraamista, paikallaan pysymistä ja peruuttamista. Helmi ei yhtään malttanut keskittyä. Päätin lopulta, että tehdään vielä joka juttu kerran kunnolla, sitten lähdetään tallille. Helmi oli iloinen päästessään syömään ja minäkin päästessäni ajoissa kotona nukkumaan :)

Torstaina ratsastin noin 19-20, kenttä oli jo hyvin sulanut ja siinä pääsi menemään kohtuu hyvin. Helmillä oli tosi paljon energiaa, kun ei muutamaan päivään ollut päässyt kunnolla liikkumaan, ja sitähän sitten "säikyttiin" vaikka ja mitä. Virtaa riitti, mutta yritin kohdistaa sen työskentelyyn. Alkutunnista muutaman kerran Helmi lähti yhtäkkiä laukkaan, mutta pikkuhiljaa se rauhottui ja keskittyi tehtäviin. Teimme paljon voltteja, sekä loivakaarista kiemurauraa ja pysähdyksiä. H alkoi rentoutua ja käyttää paremmin selkäänsä ja takaosaansa, ja pian poni kulkikin oikein nättinä ja rentona pakettina. Ihan upeaa ravia irtosi välillä ja pieni ylimääräinen energia teki ravista tarmokasta ja askelista eteenpäin pyrkiviä.
    Laukka oli vähän turhankin reipasta, mutta otettiin paljon nostoja ja siirtymisiä. Kun olin tyytyväinen laukkaan, lopetimme työskentelyn siihen, emmekä hioneet laukan laatua sen kummemmin. Pohja ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen enkä siksi voinut vaatia myöskään parasta mahdollista laukkaa. Ratsastin vielä pikkuisen laukasta kuumuneen Helmin ravin kuntoon, kunnes aloimme loppuverkkaamaan. Mentiin tunnilla ihan perusjuttuja (muutaman H:n oman lisäyksen kera) ja loppukäyntien aikana tulin alas selästä. Kokeilimme taas muutamaa harjoitusta maasta käsin ja jutut sujuivat paljon paremmin, kun olin ensin liikuttanut Helmin. Tulin muutenkin siihen tulokseen, että meidän pitäisi tehdä paaaljon enemmän asioita maasta käsin luottamuksen vahvistamiseksi. Hevosen kanssa työskentely on myös turvallisempaa, kun se osaa mm. seistä paikallaan vapaana. Tämän Helmi kyllä osaa hoitopaikalla, mutta muualla se tuppaa unohtua ;)

Huoh, kello on nyt kaksi yöllä ja hieman alkaa väsymys painaa päälle. Huomenna aamupäivällä menemme tallille ja mulla on Valtteri kuvaamassa ratsastusta, joten pitkästä aikaa saatatte saada itse blogin päätähdestä Helmistä kuvia! Niistä lisää kuitenkin seuraavassa postauksessa, nyt voisin kömpiä peiton alle lämpimään ja koittaa saada unen päästä kiinni. Loppuun vielä pari kuvaa Felixistä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti