maanantai 13. tammikuuta 2014

Viime viikon ratsastuskuulumiset

Viime viikolla olin ratsastamassa vain tiistaina, keskiviikkona ja torstaina, sillä viikonlopun vietin Valtterin luona ja äiti lupasi käydä puolestani sunnuntaina liikuttamassa Helmin. Sileellä ollaan menty koko viikko, ja pimeydestä ja huonosta säästä huolimatta on jäänyt tosi hyvä fiilis ratsasteluista. Merikke ei valitettavasti pakkauskiireiltään päässytkään kuvaamaan tiistain valkkua, mutta sain Tian värvättyä torstaina kuvaamaan meitä. Pimeyden takia kuvista ei tullut hyviä, mutta videopätkiä Tia kyllä sai otettua! Valitettavasti en kuitenkaan saa niitä itselleni vielä, mutta myöhemmin ajattelin värkätä jonkun näköisen pienen koosteen teille :)

Tosiaan, tiistaina en kerennyt omalle tunnilleni, joka alkaa aina puoli kuudelta. Olin juuri vähän ennen puolta tallilla ja kysyin sitten Jossulta, että saanko ratsastaa vasta seuraavassa ryhmässä. Onnekseni se sopi Jossulle ja sainkin sitten hoitaa Helmin kaikessa rauhassa. Tunti alkoi sitten puoli seitsämältä ja ryhmässä olikin vähän enemmän ratsukoita kuin omassani, ratsastajat olivat myös tosi eri tasoisia ja -ikäisiä, joten Jossu ei niin paljoa voinut muhun keskittyä kuin olisi voinut omalla tunnilla. Pääasia kuitenkin että pääsin tunnille :)


Helmi oli käynnissä jo tosi ryhdikäs ja askellus oli eteenpäinpyrkivää. Jossu laittoi meidät tekemään pitkillä sivuilla uran sisäpuolella tosi reiluja taivutuksia kumpaankin suuntaan. Aluksi Helmi kovasti yritti tarjota joko vain asetusta tai sitten jotain ihmeellistä pohkeenväistön tapaista, mutta kun hiffasi mitä siltä pyysin, taivutukset sujuivat tosi hyvin ja helmi vertyi oikeen silmissä. Kun Jossun mielestä sujui riittävän hyvin, saimme alkaa tehdä samaa harjoitusta ravissa. Teimme taivutuksia myös pituushalkaisijalla, jotta emme vahingossa saisi urasta ja aidasta tukea vaan poni kulkisi oikeasti suoraan. Saimme mennä aika itsenäisesti ponin kanssa, kun Jossu keskittyi enemmän vähän kokemattomampiin ratsastajiin. Laukkaan hän kuitenkin halusi kiinnittää huomiota kunnolla ja pääsimme ravityöskentelyjen jälkeen laukkaamaan keskiympyrällä.

Ensimmäinen laukannosto oli aika laiska ja laukka itsessäänkin tosi tahmeaa. Otimme siis samantein uuden noston, joka sujui huomattavasti paremmin kuin ensimmäinen. Pikkuhiljaa sain laukan rullaamaan ja Jossu kokoajan korjaili keskellä mitä tulisi tehdä toisin. Keskityimme paljon siihen, että saisin ylävartaloni pidettyä paikallaan, enkä heijaisi niin paljon laukan tahtiin edestakaisin. Sain korjattua asentoani aika hyvin paremmaksi, rauhoittamaan ylävartalon, ja kun sain ideasta kiinni on helpompaa myös itsenäisesti keskittyä tuon kyseisen ongelman korjaamiseen.
Helmin laukka oli tosi hyvä, pientä hienosäätöä vailla. Jossu ehdotti, että hieman koskettaisin kouluraipallani Helmin ristiselkää, jotta se käyttäisi paremmin takaosaansa. Vähän poni ihmetteli sitä, mutta koskaan ei ole raippaa pelännyt ja meillä se aina toiminut hyvänä työvälineenä apuja korostamaan.  Raipan kevyestä kosketuksesta H heti oikein ponnisti tarmokkaampaan laukkaan ja kehuin sitä hirveästi sen jälkeen. Näin poni oppii, että tätä siltä halutaan. Lopulta laukka olikin oikein hieno molempiin suuntiin, Jossu kehui ponin laukkaavan tosi hienosti ylämäkeen! Samalla kun Jossu vielä laukkuutti muita, saimme Helmin kanssa itsenäisesti tehdä pääty-ympyrällä siirtymisiä laukasta raviin ja toisin päin.

Lopuksi vielä ravissa taivutuksia ym. lopputyöskentelyä, Helmi oli ihan super! Ravi oli tosi rentoa, H oli pyöreä ja tosi kevyt edestä. Saatiin taas hirveesti kehuja ja kyllä se vaan tuntuu hyvältä kun kuulee että on tehnyt jotain oikein ton ponin kanssa :)


Keskiviikkona mulla oli tallilla seurana Tiia (puhutaan siis eri ihmisestä kuin torstain kuvaajasta) ja hänen äitinsä Virpi, joiden kanssa ratsastin samaan aikaan. Päätin mennä ilman satulaa, kerrattiin vähän samoja juttuja kuin valkussa ja Helmi oli ihan hyvin tuntuinen. Ratsastettiin vaan joku 40 minuuttia, en vaatinut mitään erikoista eilisestä suht raskaasta valmennuksesta johtuen. Vein Helmin ratsastuksen jälkeen boksiin ja hain pienen shettisruunan Onnin tarhasta, jonka omistajalle olin luvannut liikuttaa sen. Tiia tuli seurakseni kentälle irtojuoksuttamaan pienen söpöläisen. Ruskea, pyöreä poni näytti ihan lentävältä lihapullalta pinkoessaan kenttää ympäri jalat tuskin maata koskettaen! Tommoisen palleron voisi melkein ottaa kotiin unikaveriksi, meinasin jo pistää sen taskuun ja viedä mennessäni, ihan sydäntenmurskaajia tuommoset :')

Torstaina sitten ratsastin about viidestä kuuteen, kentällä mun lisäksi oli muutama ratsukko joten varsinaista ruuhkaa ei ollut, mutta tuntui silti tosi ahtaalta kun yleensä ratsastan ihan yksin. Tällä kertaa päätin ratsastaa Helmin oikeen kunnolla läpi, teimme (taas, heh) valkussa opittuja juttuja, sekä pohkeenväistöä. Torstaista ei ole sen enempää kerrottava, videolta näätte sitten miten sujui!

Kuvia mulla ei tosiaan viikolta ole, joten saatte pärjätä noilla vanhoilla. Viikonloppuna tänne Etelä-Suomeenkin tuli vihdoin pakkaset ja lunta, toisaalta tosi kiva juttu, mutta olen ihan jäässä! Onko kellään muulla samaa ongelmaa?
Vielä semmoista asiaa tähän loppuun, että mullahan on siis semmoinen järkkäri itelläni, joka on aika vanha (Canon EOS 350D) eikä sillä saa otettua videota. Nyt kuitenkin ihanat vanhempani ovat tilanneet mulle uuden järkkärin! Jossain vaiheessa mun pitäisi siis saada Canon EOS 1100D, joka on kuulemma kavereilla toiminut ihan hyvin ja hyvä peruskamera jolla saa otettua myös sitä kaipaamaani videota. Valtteri on mös luvannut luovuttaa mulle vanhan pöytäkoneensa, joka toimii varmasti monta kertaa paremmin kuin tämä kirjaimellisesti hajoamispisteessä oleva läppäri. Elättelen siis toivoa siitä, että pystyisin pikkuhiljaa (vihdoin!) tekemään enemmänkin videoita tänne :) Odotetaan innolla!

3 kommenttia:

  1. Oooi ihana Helmi ja säkin tietysti!! :* Hyviä kuvia! :3

    VastaaPoista
  2. Sulle on haaste :) http://wiikinkiponit.blogspot.fi/2014/01/haaste.html

    VastaaPoista